Wartesaal – Münchner Kammerspiele

By Jordi Wolswijk / On

Videosysteem ontwerp en programmering 


Regie: Stefan Pucher

Dramaturgie: Tarun Kade (Malte Ubenauf)
Decor: Barbara Ehnes
Kostuum: Annabelle Witt

Live-Video: Ute Schall
Videotechniek: Jordi Wolswijk, Jens Bassfeld
Licht: Stephan Mariani
Geluid: Christopher Uhe
Spelers: Annette Paulmann, Daniel Lommatzsch, Gundars Āboliņš, Hassan Akkouch, Jan Bluthardt, Jochen Noch, Johann Jaster, Julia Riedler, Maja Beckmann, Niklas Herbert Wetzel, Peter Brombacher, Samouil Stoyanov, Stefan Merki, Walter Hess, Zeynep Bozbay
Premiere: 25 november 2017
Locatie: Münchner Kammerspiele, Kammer 1


Projectomschrijving:

De voorstelling Wartesaal is gebaseerd op het tussen 1930 en 1939 verschenen boek Exil van de Duitse schrijver Lion Feuchtwanger. Exil (banneling) is het laatste deel van een trilogie over de politieke opkomst van het nazi-regime en de politiek vluchtelingen die dit met zich meebracht. Het verhaal blijkt een verhaal van alle tijden. Zie de invloed en toename van rechts-populistische partijen en de vluchtelingenstroom die ons op dit moment enkel nog maar in een soort meningsloze wachttijd gevangenhoudt: Wartesaal (Wachtruimte). Het stuk gaat over de keuzes die je kunt nemen om jezelf of anderen te redden.

Voor deze voorstelling heb ik het videosysteemontwerp verzorgt en de programmering van Pandora’s Box. In de voorstelling wordt veel gebruik gemaakt van live-camera op diverse projectievlakken.

Meer informatie: Münchner Kammerspiele

Scenefoto’s: Arno Declair