Vakantiespel Journaal

By Jordi Wolswijk / On

Organisatie en uitvoering van het vakantiespel journaal in Alphen aan den Rijn.


Opdrachtgever: Stichting Vakantiespel, studio Alphen
Werkzaamheden: productie, camera, montage, presentatie en verslaggeving
Data: Eind augustus 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017


Het jaarlijks terugkerende vakantiespel is in Alphen aan den Rijn een begrip. Meer dan 1800 kinderen hebben een week lang de tijd van hun leven met sport, spel, vermaak en entertainment.

Het vakantiespeljournaal
Sinds 2013 doen wij verslag van deze week in de vorm van een dagelijks vakantiespel journaal. Wat begon als een samenwerking tussen Wouter Kikstra en Jordi Wolswijk  is inmiddels uitgegroeid tot een  team van vier personen die met veel enthousiasme en plezier deze feestweek verslaan.

Over mijn aandeel…. Het vakantiespeljournaal is voor mij een format geworden waarin creativiteit en enthousiasme bovenaan staan. Door een afwisseling van sfeerverslagen, reacties en verhaallijnen gaan we continu  op zoek naar nieuwe manieren om activiteiten in beeld te brengen. We willen kijkers vanuit verschillende perspectieven naar deze week laten kijken: vanuit de kinderen, de vrijwilliger, een toegevoegde verhaallijn en de daadwerkelijke activiteiten zelf. Maar bovenal staat plezier voorop. Ik vind het belangrijk dat we binnen het team elkaar goed kunnen motiveren en elkaar aanvullen zodat iedere uitzending weer een feest is om naar te kijken.

Uitzendingen 2017

De laatste editie van het vakantiespel was in augustus 2017. De afleveringen zijn hier te bekijken:


Bekijk hier de afleveringen van voorgaande jaren:

 2013

2014

2015

2016