Two Shows One Gig

By Jordi Wolswijk / On

Technische uitvoering tijdens voorstellingen


Concept/performer: Merel Baldé, Tim Teunissen
Productie: Bureau van Dam
Technische uitvoering: Jordi Wolswijk

Speeldata: December 2017
Locatie: Divers Soest, Hoogwoud


Projectomschrijving:

Merel Baldé en Tim Teunissen

Merel Baldé grijpt je bij de lurven in ‘Trek ’t uit’. Als een ware femme fatale verleidt ze iedereen zonder blikken of blozen. Ze wil gezien worden, zelfs als ze niet om aan te zien is.

‘Trek ’t Uit’ is haar muzikale show vol Nederlandstalige liedjes. Kleinkunst meets pop meets r&b meets disco. Voeg daar nog een gouden strot en een bos rode, wapperende haren aan toe en de flitsende show is compleet. Merel is ondeugend als Pippi Langkous, een beetje gangster als Snoop Doggy Dog en heeft een vleugje sexiness van Beyoncé.

Ze zingt over de schaamte voor haar moeder, de lelijkheid van afterparty’s, een zusje dat ouder wordt, een zak patat en over dat ze soms een klein, dik, lelijk meisje zou willen zijn. Ze gooit haar schaamte en nette manieren overboord en is zo eerlijk, ijdel, grof en lelijk als ze maar wil. Want normaal doen is ook maar zo gewoon.

Merel studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneel&Kleinkunstacademie en speelde o.a. een hoofdrol in Soldaat van Oranje – de musical.

Tim Teunissen neemt je mee in een caleidoschopisch rollercoaster van komische en ontroerende personages. Een voorstelling over de generatie van nu die van alles wil, maar bang is om zich te laten kennen. Hij laat een reeks antihelden de revue passeren die koste wat het kost de schone schijn ophouden. Met man en macht houden ze zich van de domme of blazen van de hoogste toren. Op het scherpst van de snede schakelt hij van de ene naar de andere sketch. Snel, slim en gevat. Hilarisch en tegelijkertijd ontwapenend. Tim studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneel &Kleinkunstacademie en won in 2016 persoonlijkheidsprijs op cabaretfestval Cameretten.