TROUWENS

By Jordi Wolswijk / On

Lichtontwerp en technische productie voor de bewegingsvoorstelling van de afstuderende theaterdocent Nilay Ceber. Een locatievoorstelling over de keerzijde van trouwen met negen spelers.


Regie: Nilay Ceber (Afstudeervoorstelling theaterdocent Theaterschool Amsterdam)
Productie: Zora de Vos
Technische productie: Jordi Wolswijk
Lichtontwerp en technische uitvoering: Jordi Wolswijk
Spelers: 

Speeldata: 2/3 juni 2016
Locatie: Sacrementskerk Amsterdam-Noord


Projectomschrijving:

Mijn eerste locatievoorstelling. Dat brengt hele nieuwe uitdagingen en leermomenten met zich mee. Letterlijk alles moest op locatie aanwezig zijn en uitgedacht worden. Voor dit project heb ik daardoor zowel de volledige technische productie als het lichtontwerp op mij genomen. De bewegingsvoorstelling gaat over de keerzijde van trouwen. Hoe de bruiloft als symbool gezien wordt in verschillende culturen en hoe de verschillende opvattingen over trouwen onmogelijk met elkaar te mengen zijn. Beklemd zitten tussen twee culturen en uit de maatschappelijke druk proberen te ontsnappen.

Over het lichtontwerp…. Een project waarin ik in licht gezocht heb naar contrasten, spanning in beelden en transformatie van de ruimte. Het gebruik van kleur maakte de ruimte kunstmatig. Daarom heb ik gekozen om vooral variatie aan te brengen in koude en warme lichtsferen en het belichten van delen van de ruimte of de gehele ruimte.

Klik op een afbeelding om te vergroten