Over mij

 

Het ontstaan van een passie

Op jonge leeftijd was ik al geïnteresseerd in de wereld die zich achter het televisiebeeld afspeelde. Zo ging ik gehavend met camera de straat op om het alledaagse leven vast te leggen. In 2009 besloot ik hier werk van te maken door mij als vrijwilliger bij de lokale omroep Alphen stad FM/TV aan te melden. Hier leerde ik in korte tijd veel over televisie standaarden, cameravoering, evenementen verslagen en nieuwsitems.

Daarnaast kwam ik na 2 jaren jeugdtheaterschool in de feestcommissie van mijn middelbare school terecht. Van techniek bij de schoolfeesten groeide dit in enkele jaren uit tot het leiden van het technisch team en lichtontwerp bij diverse musicals en concerten. Over deze werkzaamheden is op de pagina referenties meer te lezen.

Met interesse en ervaring in zowel de theater als de televisiewereld, denk ik een combinatie in handen te hebben om nieuwe vormen te onderzoeken waarin beide werelden samenkomen. Hiertoe ben ik begonnen met de opleiding Techniek en Theater aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten.

Waarom Lichtontwerp?

Licht is voor mij, als visueel denkend persoon, een middel om nieuwe werelden en sferen te creëren en het publiek hierdoor te laten verwonderen en hierin mee te slepen. De grenzen tussen de dagelijkse realiteit en fictief geschetste werelden op het toneel vervagen door met het gebruik van licht te spelen. Daarnaast brengt licht voor mij een zoektocht naar het bereiken van een gewenst effect door de veelzijdigheid van het medium en zijn toepassingsbereik.

Video en media in het theater

Een andere functie die ik naast lichtontwerp ambieer is video-en mediaontwerp. Doordat ik voor ik aan mijn opleiding Techniek en Theater begon al veel met camera, montage en vormgevingsprojecten bezig was, zie ik deze middelen juist als een toevoeging in het theater waar flink mee geëxperimenteerd kan worden. Het combineren van de beeldtalen van film en theater brengt een boeiende nieuwe ervaring van theater die zich aanpast en ontwikkelt aan de multimediale stroom die de maatschappij op dit moment doormaakt.